#
#

Посещение на фестивал на партньорите от Румъния

На 04, 05 и 06 юни 2024 г. представители на МИГ Поморие и МИГ Разлог взеха участие в събитие - фестивал на МИГ Напока Поролисум – партньор от Румъния по проект „Местни инициативи за европейска идентичност“ по процедура за Подбор на проектни предложения за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на местни инициативни групи“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие” от ПРСР 2014 - 2020 г., Договор за предоствяне на безвъзмездна финансова помощ: №РД 50-181/13.09.2023 г.  

На 05.06.2024 работната среща започна с представяне на проекти на домакините МИГ Напока - Поролисум и територията на действие. Последва обсъждане и запознаване с теми по подхода ВОМР в България и Румъния. По време на сутрешната сесия бе дискутиран план за приключване на дейностите по проекта и съвместния продукт.

След дискусията последва посещение за гр. Белиш, където българските Местни инициативни групи участваха в спортни мероприятия, организирани от МИГ, след което отпътуваха обратно за град Клуж-Напока за посещение на културни и архитектурни забележителности в града. 

Последният ден от съвместното събитие започна с посещение на територията на действие на МИГ Напока Поролисум. В тази връзка бяха посетени културни, архитектурни и местни забележителности на територията на партньора.

По време на организираните посещения партньорите по проекта се запознаха с местните бит, култура и история. Срещата приключи с обобщение на резултатите от тридневното събитие. Партньорите начертаха план за следващи предстоящи дейности /съвместни и индивидуални/ за изпълнение по проекта.