#
#

Председателя на Управителния съвет на МИГ Поморие получи почетна грамота за участие във фестивал на МИГ Разлог в рамките на съвместен проект

На 22 август 2024 г. на територията на Конна база "Периволас" село Бачево, община Разлог представители на МИГ Поморие взеха участие в мини фестивал в рамките на съвместен проект за сътрудничество "Местни инициативи за европейска идентичност", изпълняван по подмярка 19.3. Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на МИГ” по мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ от Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020г. в изпълнение на Договор за предоставяне на БФП № РД 50-181/13.09.2023 г.

Фестивалът на МИГ Разлог беше насочен към народните читалища от населените места на Община Разлог. В края на събитието Изпълнителният директор на МИГ Разлог – г-жа Венета Нанева връчи на Председателя на Управителния съвет на МИГ Поморие – г-н Иван Алексиев почетна грамота за участие и почетен знак „Местни фестивали МИГ Разлог 2024“ в знак на признателност за успешното и ползотворно дългогодишно партньорство между двете местни инициативни групи.

Проект "Местни инициативи за европейска идентичност" се изпълнява между „МИГ Поморие“ като водещ партньор, „МИГ Разлог“ и „МИГ Напока Поролисум“ от Румъния и е насочен към популяризирането на териториалната уникалност, чрез използването на природните ресурси, културното наследство, обичаи и фолклор с цел повишаване привлекателността на териториите на партньорите като туристически дестинации за фестивален туризъм.

През 2023 г. в рамките на проекта МИГ Поморие закупи озвучителна и осветителна техника и проведе първия Международен фолклорен фестивал на занаятите, който ще се състои отново от 06 до 09 септември 2024 г. в гр. Поморие.